Mladost osvojil titulu jesenjeg prvaka

Telekom Prva crnogorska liga

Mladost osvojil titulu jesenjeg prvaka

Fudbaleri Mladosti osvojili su titulu jesenjeg prvaka Telekom Prve crnogorske lige.

Izabranici Nikole Rakojevića kolo prije kraja prvog dijela sezone imaju devet bodova više od drugoplasiranog Rudara, koji će u nedjelju odigrati meč 16. kola protiv ekipe Budućnosti. Pobjede u subotnjem programu upisali su još Sutjeska na gostovanju Iskri i Dečić koji je pred svojim navijačima bio bolji od Zete.

Mladost je osvajanje jesenje titule ovjerila pred svojim navijačima u duelu sa ekipom Bokelja. „Romantičari“ su do pobjede došli minimalnim rezultatom – mrežu Kotorana pogodio je Marko Šćepanović u desetom minutu susreta. Osam minuta prije kraja meča gosti su imiali jedanaesterac i priilku da dođu do boda ali je udarac Mijatovića sa bijele tačke zaustavio Mileta Radulović.

Sutjeska je bila ubjedljiva na gostovanju u Danilovgradu. Nikšićani su četiri puta tresli mrežu protivnika, po dva puta u oba dijela susreta. U prvom poluvremenu mrežu Iskre pogodili su Stefanović i Zarubica, da bi se u nastaku susreta za samo dva miunta Zarubica i Vučić upisali u strijelce.

Dečić je pred svojim navijačima upisao pobjedu u odmjeravanju snaga sa ekipom Zete. Tuzani su do pobjede došli nakon preokreta, pošto su Golubovčani u 13. minutu došli do prednosti preko Bjedova. Domaćin je odgovorio do odlaska na odmor preko Dedića, koji je dva puta tresao mrežu protivnika, da bi u 72. minutu Đukić postavio konačan rezultat susreta.

Duel komšijskih klubova sa primorja, Mornara i Petrovca, završen je bez pobjednika. Joboši je u 70. minutu donio prednost gostima, da bi deset minuta kasnije Vojvodić poravnao rezultat za konačnih 1:1. Pogodaka nije bilo u Radanovićima gdje su snage odmjerili Grbalj i Lovćen.

Posljednji meč 16. kola Telekom 1. CFL u kojem se sastaju Budućnost i Rudara igra se u nedjelju od 16 časova na Gradskom stadionu u Podgorici.

Rezultati
Mladost – Bokelj 1:0
Iskra – Sutjeska 0:4
Grbalj – Lovćen 0:0
Mornar – Petrovac 1:1
Dečić – Zeta 3:1

Izvor:fscg.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.