Stravični snimci ubistva kurdskog advokata u Turskoj(VIDEO)
Foto:printcsreen/youtube

Stravični snimci ubistva kurdskog advokata u Turskoj(VIDEO)

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci današnjeg ubistva kurdskog advokata Tahira Elčija u Turskoj dok je davao izjave novinarima.

Ugledni advokat koji je bio optužen za podržavanje kurdskih pobunjenika, ubijen je ranije danas u napadu u Dijarbakiru u kojem je poginuo i jedan policajac.

Zbog njegovog ubistva u toku su demonstracije u centru Istanbula. Turska policija je upotrijebila vodene topove i suzavac kako bi rastjerala demonstrante koji su se okupili na Trgu Taksim. 

Elči je ubijen dok je zajedno s drugim advokatima davao izjavu medijima, rekao je gradonačelnik Dijarbakira Firat Anli.

U sukobima su povrijeđena i dva policajca i jedan novinar.

Uznemirujući snimci:

Mondo

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.