GP URA Podgorica

Članovi URA razgovarali sa građanima Podgorice

"Svima je dosta izbora u kojima se unaprijed zna pobjednik"

URA je za promjene, jer se na čelu naše zemlje već 27 godina nalazi ista grupa ljudi, koja vodi računa samo o sopstvenim interesima. Vrh vlasti je ogrezao u korupciji, nepotizmu i vezama sa organizovanim kriminalom, poručila je predsjednica Gradskog odbora URA Jasna Gajević.

" Za vrijeme njihove vladavine Crna Gora je doživjela ekonomsko, obrazovno, kulturno i opšte društveno nazadovanje. Pravna država ne funkcioniše, jer postoje građani prvog, drugog i poslednjeg reda. Crna Gora danas nije demokratska i slobodna zemlja u kojoj svi građani imaju iste šanse i u kojoj su jednaki pred zakonom", rekla je Gajević.

Članovi GP URA iz Podgorice razgovarali su juče sa sugrađanima i dijelili im flajere u kojima su navedena programska opredjeljenja URA.

Pozvali su građane da im se pridruže, da se zajedno spremaju za izbore na kojima će građani slobodno izraziti svoju volju. Ukoliko takvih izbora ne bude, na izbore neće ni ići.

"Izbora u kojima se unaprijed zna pobjednik je dosta svim građanima, kako Podgorice, tako i cijele zemlje", kazala je Gajević.

Na flajeru se, u kratkim crticama, navodi za kakvu se Podgoricu URA zalaže:

 "Za Podgoricu sa snažnim institucijama i stabilnim gradskim finansijama, malom ali efikasnom gradskom upravom, gdje će građani moći mnoge stvari da obave "online". Mjesne zajednice da se depolitizuju i vrate građanima, da se puno više pažnje posveti zelenim površinama, rijekama, zaboravljenom kulturnom blagu... Podgoričani zaslužuju neuporedivo bolji gradski saobraćaj, više staza za bicikliste i trotoare u svim prigradskim naseljima. Igrališta da budu dostupna svoj djeci i besplatna. Podgorici treba bezbroj puta obećano gradsko pozorište, Podgorica mora postati grad u kojoj mladi vide svoju budućnost, Podgorica mora dobiti najmanje jedan dom za stare, gdje naši stariji sugrađani sa zadovoljstvom mogu da provedu dane trećeg doba".

Da bi se sve ovo ostvarilo, u Podgorici, kao i u cijeloj zemlji, treba osnažiti privredu, objašnjavaju iz GP URA.

" Država i grad moraju pomoći malom i srednjem biznisu da stanu na noge za dobrobit cijele društvene zajednice. U svakoj aktivnosti se mora voditi računa o održivom razvoju. Dođite da zajedno pokušamo da od našeg grada i zemlje napravimo humanije mjesto za život. Vrijeme je za Ujedinjenu reformsku akciju!", stoji u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.