Božinović: Ulaskom Crne Gore u NATO dobija i čitav region
Davor Božinović

Dobar posao odrađen

Božinović: Ulaskom Crne Gore u NATO dobija i čitav region

Poslanik u Saboru Hrvatske i bivši ministar odbrane ove zemlje dr Davor Božinović smatra da je Vlada Crne Gore, kada su NATO integracije u pitanju, odradila dobar posao.

Božinović, u intervjuu za Vikend novine, ističe da ulaskom Crne Gore u NATO dobija i čitav region.

"Region dobija još jednu međunarodno verifikovanu demokratiju, državu koja je spremna politici kolektivne odbrane i sigurnosti dati svoj puni doprinos", smatra on.

Prema njegovim riječima Crna Gora je spremna za članstvo, mislim da to više nije pitanje. 

„Pokazala je spremnost da se uhvati u koštac s ozbiljnim izazovima koji stoje pred svakom tranzicijskom zemljom. I to vaša vlada nije radila zbog interesa nekoga izvan Crne Gore, već zbog stvaranja okvira za miran i stabilan život, kao preduvjeta za podizanje životnog standarda građana. Upravo širina područja života zahvaćenih reformama čini cijeli taj proces koliko sveobuhvatnim toliko i nepovratnim. Također, važno je imati u vidu da su reforme, odnosno stalno traganje za boljim rješenjima organizovanja društva i njegovih pojedinih segmenata, posao koji nema kraja“, istakao je on.

Profesor Božinović ističe da se prednost članstva u NATO savezu i Evropskoj uniji sastoji u dnevnom pristupu najboljim i najefikasnijim ekspertizama, dakle stručnim savjetima i preporukama, koje postoje u savremenom svijetu. 

„Stoga će sveukupni napredak Crne Gore po ulasku u članstvo dobiti još veći zamah, nego što je on vidljiv u naglašeno hektičkom razdoblju samih pregovora, kad se nerijetko zbog njihove relativne neizvjesnosti zna izgubiti fokus na stvaran sadržaj i važnost promjena koje se događaju“, rekao je on između ostalog.

CdM/Dnevne novine

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.