Stefan Kari: Ja sam košarkaški Mesi

Zvijezda Golden Stejta

Stefan Kari: Ja sam košarkaški Mesi

Stefan Kari, zvijezda Golden Stejta, aktuelnog šampiona NBA lige uporedio je sebe i svoju igru sa Lionelom Mesijem, jednim od najboljih fudbalera današnjice.

Kari iza sebe ima fenomenalnu sezonu u kojoj je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige, a krunisao je šampionskim prstenom. Tokom regularne sezone oborio je svoj sopstveni rekord u broju pogođenih trojki. Ubacio ih je 286 i tako prestigao sopstveni poduhvat od 272 ubačene trojke.

Plejmejker šampiona Amerike vjeruje da ima istu kreativnost kao Mesi, koji je četiri puta proglašen za najboljeg fudbalera svijeta.

"Volim da gledam kako Mesi igra. Obojica imamo taj kreativni stil u svojoj igri. Riječ je o osjećaju koji jednostavno dobijete kada izađete na teren. Trudim se da napravim neke maštovite poteze sa obje ruke, da dajem pomalo nevjerovatne pasove i unesem u svoju igru neku kreativnost. To je definitivno stil koji Messi ima kada igra svoje fudbalske utakmice", kazao je Kari za američke medije.

U noći sa utorka na srijedu po srednjoevropskom vremenu Golden Stejt je stigao do 16. uzastopne pobjede i tako ostvario najbolji start sezone u istoriji NBA lige. U istorijskom trijumfu protiv LA Lejkersa sjajni plejmejker ubacio je 24 poena.

Kari je cijelu svoju dosadašnju NBA karijeru koja je počela 2009. godine proveo u Golden Stejtu. Dva puta je bio izabran u All star tim NBA lige.

AA

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.