Ovo je najopasniji selfi na svijetu? (VIDEO)
Foto: Screenshot

Istanbul

Ovo je najopasniji selfi na svijetu? (VIDEO)

Dvojica avanturista nedavno su se popela na najnoviji most u Istanbulu i napravila nesvakidašnji selfi.

Penjači Pavel Smimov i Ozkan Ipar popeli su se bez ikakve specijalne opreme i konopaca na novi most Sultana Selima Javuza na Bosforu, čija visina iznosi vrtoglavih 350 metara. 

Most je nazvan po kontroverznom vladaru iz 16. vijeka, poznatom po svojoj surovosti, ali i osvajanju velikog dijela arapskog tla pod zastavom Otomanskog carstva. 

“Činjenica da sam se popeo toliko visoko čini sa se osjećam slobodnim. Učinio sam to, i toliko sam ponosan na sebe”, izjavio je Smimov, čiji su roditelji porijeklom iz Rusije. 

“Imate utisak da ste drugačiji od drugih ljudi. Pomjerate svoje granice”, rekao je Ipar. 

Neustrašivi avanturisti istakli su da tokom penjanja nisu naišli ni na kakvu prepreku ili obezbjeđenje, kao i to da nije bilo nikakvih sugestija da bi mogli da se suoče sa bilo kakvim zakonskim posljedicama. 

Novi most biće treći most namijenjen drumskom saobraćaju preko Bosfora koji dijeli Evropu i Aziju, a trebalo bi da bude otvoren u toku nekoliko narednih mjeseci. 

U pitanju je jedan od ključnih infrastrukturnih projekata koji predstavlja oličenje onoga što premijer Redžep Tajip Erdogan naziva “Novom Turskom”.

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.