Ovaj potez u šminkanju vam dodaje 10 godina!
Foto: Profimedia

Obratite pažnju

Ovaj potez u šminkanju vam dodaje 10 godina!

Kako godine prolaze, žene bi trebalo da mijenjaju svoj način šminkanja.

Kada se zađe u određene godine, više ne možete da iznesete ono sa čim ste blistali u dvadesetim, pa stručnjaci savjetuju da pređete na prefinjen, suptilni način šminkanja.

Ali, 90 odsto žena uvijek pravi istu grešku, a sve sa ciljem da izgleda mlađe - stavljanje previše rumenila i pudera u prahu ili kamenu.

Ono što sve one ne shvataju jeste da se time samo postiže suprotan efekat - nesavršenosti i bore biće još naglašenije, lice će izgledati vještački, a vi punu deceniju stariji.

Zabluda je da će veća količina pudera ili rumenila pokriti ono što želite da sakrijete, osim što ćete pogoršati izgled, još ćete i isušiti kožu.

Ako želite da pokrijete bore, opredijelite se za hidratantni, kremasti tečni puder, a ukoliko imate masnu kožu, tražite onaj sa mat efektom.

I dalje možete da koristite rumenilo, kao i kameni i puder u prahu, ali sve to svedite na minimum. Predio oko očiju potpuno izbjegavajte, jer će na njemu bore biti najviše istaknute.

Stil

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.