Francuska: Okončana talačka kriza, jedan otmičar ubijen
Foto:AA

Pokušaj pljačke banke, nije terorizam

Francuska: Okončana talačka kriza, jedan otmičar ubijen

Talačka kriza u gradu Roubeu na sjeveru Francuske okončana je u kasnim večernjim satima u utorak, potvrdili su francuski zvaničnici.

Zvaničnici Francuske su izjavili da su svi taoci bezbjedni dok je jedan otmičar ubijen. Prema riječima državnog tužioca, jedan otmičar je ubijen, a jedan uhvaćen, dok su ostali u bjekstvu i za njima je organizovana potraga, prenosi AA.

Francuska policija je navela da su naoružani muškarci koji su držali taoce pokušali opljačkati lokalnu banku.

Napadači su navodno planirali oteti direktora lokalnog ogranka banke i za njega traže otkup. Ipak, iznenadila ih je policija prilikom čega je došlo i do razmjene vatre. Naoružani muškarci su ušli u zgradu gdje su se nalazili s taocima koje su držali oko tri sata.

Opština Rube je saopštila da su napadači zadržali taoce nakon neuspješne pljačke, dodajući da nije riječ o terorističkom napadu.

Policija je takođe ranije saopštila da ne postoji povezanost ove talačke krize s terorističkim napadima koji su se 13. novembra dogodili u Parizu, kada je poginulo najmanje 130 osoba.

Na mjestu događaja nalazio se veliki broj pripadnika policije, dok su ulice na tom području bile potpuno blokirane nekoliko sati.

Inače, grad Rube se nalazi u blizini granice s Belgijom.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.