Objavljen snimak mrtvog ruskog pilota?

Turska vjeruje da su piloti živi

Objavljen snimak mrtvog ruskog pilota?

Turska vjeruje da su dva pilota iz ruskog vojnog aviona, koji je turska vojska danas oborila na granici sa Sirijom, još živi i radi na tome da ih sirijski pobunjenici puste, javlja Rojters pozivajući se na izjavu neimenovanog vladinog zvaničnika.

"Naše jedinice koje su dobile informacije da su dvojica pilota živi, rade na tome da ih opozicioni pobunjenici bezbjedno predaju", rekao je taj zvaničnik. 

Na internetu su se prethodno pojavili nepotvrđeni video snimci i fotografije na kojima je, navodno, prikazano tijelo jednog mrtvog pilota, dok se na odvojenom snimku vidi, navodno, drugi pilot kojeg su zarobili naoružani ljudi.

Grupa sirijskih pobunjenika objavila je video snimak na kojem prikazuju muškarca u, kako izgleda, ruskoj vazduhoplovnoj uniformi, koji nepomično i teško ranjen leži na zemlji, a za kojeg tvrde da je mrtav ruski pilot.

Iz grupe muškaraca koji su se okupili oko njega čuje se kako neko kaže "to je ruski pilot", a potom "Bog je veliki".

 

Agencija Rojters takođe prenosi da je objavljen ovaj video uznemirujućeg sadržaja:

Pobunjenici kažu da su snimak napravili u sjevernoj sirijskoj pokrajini Latakiji, ali nije provjeren iz nezavisnih izvora, prenosi britanski "Indipendent".

Snimak je Rojtersu poslala pobunjenička grupa koja operiše na sjeverozapadu Sirije, gdje su aktivne grupe među kojima je i Slobodna sirijska armija, ali gdje Islamska država, koliko je poznato, nije prisutna.

Drugi predstavnik pobunjenika je, kako prenosi AP, rekao da je ruski pilot koji se vidi na snimku već bio mrtav kada su ga našli nakon što se spustio na zemlju.

Turska je jutros oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povrijedio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko Ministarstvo odbrane ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.