Vlasnik restorana u Parizu  prodao snimak napada za 50.000 eura
Foto: Screenshoot

Vlasnik restorana u Parizu prodao snimak napada za 50.000 eura

Vlasnik restorana "Kaza nostra", jednog od lokala koji su bili na meti terorista u Parizu, prodao je snimak napada koji su zabilježile njegove bezbjednosne kamere, javljaju francuski mediji.

On je snimak prodao za 50.000 eura britanskom tabloidu Dejli mejl, javljaju francuski mediji. Dejli mejl je prije pet dana nabavio snimak atentata u Parizu koji su prenijeli svi svjetski mediji.

Na snimku, koji je zabilježila jedna od kamera u restoranu "Kaza nostra", u kom je ubijeno pet osoba, može se vidjeti sav užas kroz koji su gosti prošli tokom napada terorista.

Kako prenosi televizija Kanal plus, snimak je prodat nakon dužeg pregovaranja i licitiranja. Londonski tabloid je najprije ponudio 12.000 eua, da bi na kraju vlasniku restorana, čije ime nije navedeno, na ruke izbrojao 50.000 eura.

Vlasnik restorana je uz pomoć hakera probio šifru koju je prethodno policija stavila na video-snimak. Nakon prodaje "Dejli mejlu", uništio je originalni hard-disk kako bi mogao da tabloidu garantuje ekskluzivnost.

Francuska televizija je pokušala da uspostavi kontakt sa tabloidom "Dejli mejl", ali je kao odgovor dobila samo jedno "No koment", dok je vlasnik "Kaza nostre" zalupio telefonsku slušalicu novinaru koji ga je pozvao.

Prošle nedelje je u jednom od predgrađa Pariza primijećeno nekoliko osoba koje su pokušavale da prodaju video-snimke novinarima.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.