14-godišnjak  složio Rubikovu kocku za manje od pet sekundi (VIDEO)
Foto: YouTube Screenshot

Nadmašio svjetskog rekordera

14-godišnjak složio Rubikovu kocku za manje od pet sekundi (VIDEO)

Jedan 14-godišnjak uspio je da sklopi Rubikovu kocku za manje od pet sekundi, čime je za 0,35 sekundi uspio da nadmaši ranijeg svjetskog rekordera.

Lukas Eter učestvovao je na River Hil Fol takmičenju u Merilendu i uspio da složi kocku 3x3 za samo 4,9 sekundi. 

Svjetsko udruženje za Rubikovu kocku potvrdilo je da je Lukas nadmašio protivnika, ali da je proces verifikacije i dalje u toku. 

Raniji svjetski šampion bio je takođe tinejdžer Kolin Burns koji je prije sedam mjeseci izvojevao pobjedu u Dojlstaunu za samo 5,25 sekundi.

Izvor: B92

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.