Jednostavnim trikom prekrijte sijede vlasi
Ilustracija

Zakamuflirajte izrastak

Jednostavnim trikom prekrijte sijede vlasi

Pitate se kako da prikrijete sijede pramenove ili izrastak, a da pritom ne morate da često farbate kosu? Ništa lakše, dovoljno je da pribjegnete starim trikovima, naročito ako imate plavu kosu.

Prve sijede vlasi najčešće se javljaju oko sljepoočnica i potom se šire po tjemenu i potiljku. Zato, izbjegavajte da podižete kosu u rep ili punđu, ili da je češljate unazad, jer na taj način mijenjate prirodan smjer rasta vlasi pa sijede dolaze još više do izražaja.

Šampon u boji ili preliv može da bude efikasno rješenje, ali samo do prvog pranja, jer se sivkastobijele dlake uvijek naziru.

Pravilno šišanje i stilizovanje takođe može da djelimično prikrije sede. Zato izbjegavajte kratke frizure jer se na njima odmah vidi izrastak. S druge strane, gušće, ravne šiške ili one malo duže, nonšalantno začešljane u stranu mogu da posluže kao dodatni sloj kamuflaže sijedih vlasi, prenosi portal Prva.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.