Kako da uklonite francusku zastavu sa profilne slike na Fejsbuku
Ilustracija

Za one koji ne znaju

Kako da uklonite francusku zastavu sa profilne slike na Fejsbuku

Fejsbuk je nakon terorističkih napada u Parizu kao znak podrške dodao opciju da se profilne fotografije filtriraju tako da na njima budu boje francuske zastave. Međutim, uklanjanje crvene, bijele i plave boje, ispostavilo se da nije tako jednostavno mnogim korisnicima.

Nedjelju dana nakon što je Fejsbuk predstavio opciju koja omogućuje filtriranje profilnih fotografija tako da se preko njih pojave boje francuske zastave, pojavilo se i par problema. 

Nekim korisnicima su boje automatski nestale dok se kod drugih javio problem sa promjenom profilnih fotografija. 

Fejsbuk sada omogućava korisnicima da taj filter aktiviraju privremeno i to na sat vremena ili nedjelju dana. To podešavanje može da se koristi samo prilikom promjene profilne fotografije. 

Najbrži način na koji ćete promijeniti profilnu filtriranu sliku je da pređete mišem preko nje i prikazaće se opcija „Update Profile Picture“. Kada kliknete na nju možete da izaberete novu fotografiju koju ćete postaviti ili iskoristiti već postojeću. 

Nefiltrirana verzija vaše profilne fotografije trebalo bi da bude druga na listi, odmah poslije one sa bojama francuske zastave. 

Brojni korisnici Fejsbuka se žale da je previše komplikovano da se ukloni filter sa profilne fotografije. Ova društvena mreža je ponudila jednostavnu opciju za dodavanje filtera, ali ne i način za njegovo uklanjanje, prenosi b92.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.