Budućnost pobijedila Igokeu
Foto: aba-liga.com

Odnijeli bodove

Budućnost pobijedila Igokeu

Budućnost je slavila na teškom gostovanju Igokei 86:76 i sačuvala prvo mjesto na tabeli ABA lige. "Plavi" nakon 11 kola imaju skor 9-2, dok na drugoj strani tim iz Laktaša ima pet pobjeda i šest poraza.

Prvih 5 minuta proteklo je u igri koš za koš (9:8), da bi finiš pripao "plavima", koji su na krilima Seada Šehović (postigao 3 trojke) dobili prvu četvrtinu (21:19).

Igokea je serijom 9:0 otvorila drugu dionicu i došla do najveće prednosti na meču (28:21). Budućnost je odlično reagovala nakon toga i preko Jaramaza i Subotića preokrenula 38:32.

Na poluvremenu je bilo plus četiri za Budućnost 43:39.

U trećoj četvrtini se razigrao Omar Kuk, odlično su ga pratili kapiten Suad Šehović i Subotić, pa su se izabranici Igora Jovovića odlijepili na rekordnih plus 14 (65:51).

Subotić je u 32. minutu pogodio uz dodatno bacanje za 68:55, a sve što su domaći do kraja uspjeli da urade je da priđu na minus šest.

Sve dileme oko pobjednika otklonio je Nemanja Jaramaz trojkom 53 sekundi prije kraja meča (81:71). Budućnost je postigla čak 17 trojki iu 41 pokušaja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Omar Kuk sa 22, dok je Bojan Subotić ubacio 19 poena.

Dvocifren učinak, sa po 11 koševa, imali su Nemanja Jaramaz i Tadija Dragićević.

U ekipi Igokee, najbolji je bio Ivan Radenović sa 16, dok je poen manje dodao Aleksandar Ćapin.

Budućnost Voli će u narednom kolu, 29. novembra, ugostiti Sutjesku.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.