Volvo S90 stiže na sajam u Detroitu 2016. (FOTO)
Ilustracija

Volvo S90 stiže na sajam u Detroitu 2016. (FOTO)

Volvo je objavio dvije zatamnjene fotografije nasljednika limuzine S80, kao najavu svjetske premijere koja će se održati u januaru 2016. u američkoj automobilskoj prijestonici.

Izgled Volvoa S90 nije tajna otkako su se na Internetu pojavile fotografije umanjenog modela. Automobil koji će zameniti vremešni S80 na tržištu će se suprotstaviti premijum modelima kao što su Mercedes E klase, BMW Serije 5 ili Audi A6. 

Stilske detalje nove limuzine mogli smo da vidimo na vozilu Volvo Concept Coupe iz 2013, ali i na prvom modelu iz nove generacije Volvo automobila, SUV-u XC90. 

S90 imaće karakteristične farove sa prepoznatljivim LED dnevnim svetlima u obliku položenog slova "T" (takozvani Torov čekić), dok su zadnje svJetlosne grupe oblikovane tako da čine slovo "C". 

Stop svJetla vizuelno su povezana velikom oznaka brenda.

 

Očekuje se da će Volvo S90 biti nešto veći, ali i lakši od prethodnika, što je rezultat uvođenja nove mehaničke platforme. 

Kao i u modelu XC90, ispod haube će se nalaziti nova generacija četvorocilindarskih benzinskih i dizel motora, a u vrhu ponude će hibridna "Plug-In" verzija.

Izvor: B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.