Predstava „Dvije
Predstava „Dvije“

Prvi put pred cetinjskom publikom

Predstava „Dvije" u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

U Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" na Cetinju sjutra će u 20h, biti izvedena pozorišna predstava „Dvije“.

Ovo je vaninstitucionalni projekat čiju režiju potpisuju Radmila Božović i Gorana Marković. Glumačku ekipu čine Radmila Božović, Gorana Marković, Branimir Popović, Tijana Bjelica i Smiljana Martinović, a tekst je pisala hrvatska dramaturškinja Tena Štivičić.

DSC0050

Anja i Lena su mlade Podgoričanke. Njihova životna sredina je glavni grad, nalik mnogim glavnim gradovima u Evropi. Samo je manji. Mnogo manji. A takav je i mentalitet njegovih stanovnika. Anjin i Lenin život nalikuje nečemu što srećemo u ženskim časopisima – sav je u boji i jako oslobođen. Samo, to je zapravo tek novostečena fasada. Ispod nje je haos post-ratnog društva, zbunjujuća mješavina tranzicije i potrošaštva u kojoj je gotovo nemoguće naći stabilnost, a emocionalni odnosi su zadnja stvar na koju se mogu osloniti.

n

Ovu predstava se pred cetinjskom publikom izvodi prvi put, a po Crnoj Gori je već izvođena više puta sa velikim uspjehom.

Cijena karte je 3 eura.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.