''Jedan čin'' u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

Sjutra

''Jedan čin'' u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, sjutra u 20h, biće održana otvorena radionica ''Jedan čin'', pod mentorstvom Ljubomira Đurkovića, a u okviru projekta ''EU Collective plays!''.

Ljubomir Đurković, dramski pisac i dramaturg, zajedno sa timom dramaturga, pisaće jednočinke na neku od ponuđenih subtema uz sugestije i učešće publike, njihove primjedbe, znanje i iskustvo. Svi prisutni iz publike će imati mogućnost i priliku direktno da budu dio procesa stvaranja i da svojim znanjem i predlozima učestvuju u daljem oblikovanju i kreiranju jednočinki.

Radionica se bavi temom kapitalizma, humanizma i Jelene Savojske, kao i podtemama kao što su djetinjstvo, rat, ljubav, brak, politika, društvo…

Projekat “Evropske kolektivne drame i nove inicijative 2014-2018” (“EU Collective plays!”), ima za cilj promociju “polivokalnih“ pozorišnih metoda kroz saradnju dramaturga različitih nacija, što će rezultirati inovativnim i ekperimentalnim pozorišnim izvodjenjima i produkcijama. To će biti postignuto kroz promociju ideje o gradjanima Evrope u pozorištu, testirajući nove forme i oblike transnacionalne saradnje, prikazivanjem predstava u odabranim evropskim pozorištima i festivalima, i kroz uključivanje publike u dijelu kreativnog procesa i naročito u dijelu radionica.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.