Wireless Montenegro omogućio besplatan internet za 300.000 korisnika

EK konstatovala napredak Crne Gore

Wireless Montenegro omogućio besplatan internet za 300.000 korisnika

U Izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore za 2015. godinu, na polju evropskih integracija, u poglavlju 10. koje tretira oblast Informatičkog društva i medija konstatovano je da Evropska Unija podržava dobro funkcionisanje unutrašnjeg tržišta za elektronske komunikacije, elektronsku trgovinu i audio-vizuelne usluge, te da pravila štite potrošače i podržavaju univerzalnu dostupnost modernih usluga.

Prema riječima Blaža Šabana, izvršnog direktora kompanije Wireless Montenegro, ova kompanija, koja izvodi dva projekta izgradnju digitalnog radio komunikacionog sistema TETRA standarda sa visokim bezbjedonosim karakteristikama i projekat uvođenja besplatnog javnog interneta, je veoma ohrabrena ocjenom Evropske komisije da je postignut napredak tokom prethodne godine na polju razvoja informatičkog društva u Crnoj Gori, a zadovoljstvo je još veće kada je kompanija Wireless Montenegro naznačena kao kompanija čije su aktivnosti direktno doprinijele ovakvoj ocjeni.

 “Veoma smo ponosni da je Evropska komisija u Poglavlju 10 “Informaciono društvo i mediji” konstatovala da na polju usluga informacionog društva, projekat Bežična Crna Gora ("Wireless Montenegro") sa uspjehom obezbjeđuje besplatan pristup javnom bežičnom internetu velikom broju korisnika.” – zaključuje Šaban. 

 Wireless Montenegro d.o.o. je kompanija osnovana iz privatno-javnog partnerstva izmedju Vlade Crne Gore i austrijske kompanije EOSS GmbH Innovations management i ovo je prva kompanija u Crnoj Gori osnavana na bazi privatno – javnog partnerstva u ovoj  oblasti. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.