Facebook uvodi opciju za nevjerne
ilustracija

Noviteti

Facebook uvodi opciju za nevjerne

Facebook Messenger će uskoro imati novu opciju. Ako želite, nakon što ste napisali poruku nekome, moći ćete uključiti opciju brisanja poruke nakon sat vremena.

Ovim potezom se proslavio servis za poruke Snapchat, a sada i Facebook uvodi istu mogućnost za milijardu svojih korisnika.

Opcija brisanja poruke će se jednostavno aktivirati. Naime, na vrhu ekrana će biti ikona pješčanog sata, koju treba da dotaknete da biste aktivirali opciju. Ako ponovo kliknete na ikonu, opcija se gasi.

„Krenuli smo s testiranjem ove opcije u Francuskoj. Poruke koje same nestaju pružaju ljudima još jednu zanimljivu opciju koju mogu odabrati prilikom korišćenja Messenger aplikacije. Očekujemo povratne informacije od korisnika kada budu isprobali opciju”, poručili su iz Facebooka, prenosi 24sata.

Opcija je dostupna za svaki razgovor i može se aktivirati po želji. Gledajući slike aplikacije, razgovori u balončićima imaju uključenu opciju brisanja poruka. Umjesto dosadašnjeg plavog okvira sa bijelim tekstom, pojaviće se bijeli prozor.

Ovim potezom Facebook dodatno povećava rivalitet prema Snapchatu koji traje dvije godine. Sve je krenulo nakon što je Facebook navodno pokušao kupiti Snapchat za tri milijarde dolara, ali ga je odbio tadašnji izvršni direktor Evan Špigl.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.