Stiže još snažniji Audi SQ5! (FOTO)
Audi SQ5

365 konjskih snaga

Stiže još snažniji Audi SQ5! (FOTO)

Iz njemačke tuning kompanije ABT Sportsline stiže pojačana verzija Audijevog dizelskog crossover modela SQ5 s motorom koji u ovom izdanju razvija 365 konjskih snaga.

Audi je ove godine premijerno predstavio najsnažniju dizelsku verziju svog modela SQ5 koji pokreće trolitarski biturbo TDI motor u koji je "smješteno" 340 konjskih snaga i 7000 Nm obrtnog momenta. Ubrzo nakon premijere iz ABT-a je ponuđeno izdanje sa 360 konjskih snaga i takođe 700 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Foto: dpccars.com

I kada su svi već mislili da u ABT-u neće ići korak dalje, iz renomirane njemačke tuning kompanije stigla je još snažnija dizelska SQ5 verzija sa spomenutim motorom koji razvija 365 konjskih snaga i 710 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Iako zvaničnih podataka o performansama pojačanog Audijevog crossovera za sada nema, svakako se očekuje da će biti bolje od serijske verzije automobila koji od 0 do 100 km/h stiže nakon 5,1 sekundu, na putu prema elektronski ograničenoj maksimalnoj brzini koja iznosi 250 km/h.

Foto: autoevolution.com

Pored dodatnih konjskih snaga u ABT-u su za SQ5 pripremili diskretan aerodinamički paket karoserijskih komponenti koji uključuje novu masku hladnjaka, drugačije obloge pragova, proširene blatobrane i zadnji spojler. Kupcima će se ponuditi nekoliko različitih modela felgi promjera od 20 do 22-inča, a u ponudi su i distanceri, kao i mogućnost instaliranja podesivog ovjesa.

Foto: overdrive.in

Osim novih brendiranih tepiha, unutrašnjost automobila je u ovom slučaju ostala nepromijenjena.

Izvor: Klix.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.