5 pari cipela koje svaka žena treba da ima u ormaru (FOTO)
Ilustracija

Must have

5 pari cipela koje svaka žena treba da ima u ormaru (FOTO)

Cipele su važan dio svake žene garderobe. Naravno, neophodno je imati par pogodan za svaku priliku.

Zar ne bi bilo fantastično da imamo svoju omiljenu vrstu obuće u svim bojama? Znamo, ali... Ajde sada stanite i razmislite o tome.

Šta ako je vaš omiljeni tip cipela one sa visokim potpeticama? Vi sigurno ne može u njima ići na planinarenje jer ćete umrijeti. Ali, kada idete na sastanak ili da provedete veče sa prijateljima ne možete ići u planinarskim cipelama.

To je razlog zašto žene trebaju cipele za svaku priliku. Međutim, to ne znači da treba 20 ili čak 10 pari cipela.

Zato hajde da pogledamo cipele koje svaka žena treba da ima u svom ormaru.

Baletanke

Baletanke su sjajne i svaka žena treba da ima barem jedan par. Idu lijepo na većinu garderobe - šorts, farmerke, suknje...

Baletanke će vam dobro doći ako ste u žurbi. Možete ih nositi kod kuće, dok provodite vrijeme sa svojom djecom, u kupovinu, u park ili na igranje sa psom.

Ako vas bole noge od drugih cipela, onda su baletanske odličan izbor za odmor.

Patike

Oni su tako udobne za nošenje. U današnjem modnom svijetu veliki je broj patika, na vama je da odaberete. Mogu biti u duginim bojama, ali i neonske ili sa printom.

Patike idu dobro sa većinom casual odjeće i zapravo su veoma korisne.

Sve mame moraju imati patike, tako da su u stanju da održi korak sa svojom djecom.

Čizme

Čizme se uglavnom posmatraju kao zimske cipele sa mnogo opcija: iznad koljena, visoke, gležnjerice, sa potpeticama, ravne čizme. Ali kod većine kožnih čizama koje ćete naći boje su crna, siva, braon, bež i bijela.

Čizme su savršen dodatak za farmerke. Uz kaput i maramu imperativ su svakoj ženi u ormanu.

Cipele na štiklu

Cipela na štiklu se može nositi u različitim prilikama, idu dobro sa većinom odjeće i, u zavisnosti od vašeg rada, mogu se nositi svakodnevno.

Međutim, ako stoji nekoliko sati u toku dana ili ćete morati dugo da hodate prvo se uvjerite da možete da podnesete visinu potpetice.

Štikla i uz običan kostim izgleda zapanjujuće dobro. Mogu se koristiti i kao oružje za samoodbranu. Ako vas neko napadne udarite ga cipelom, to će ga boljeti a vama dati vremena da pobjegnete. Vidjeli smo i da potpetice koriste umjesto čekića, što je takodje dobra ideja.

Sportske patike

Svaka sportska aktivnost zahtijeva udobne cipele. Nošenje pogrešnog para cipela ne može samo izazvati nelagodnost, nego može dovesti do povreda.

Ako želite u teretanu ili na trčanje, definitivno morate da imate sportske patike jer nijedna cipela ne može da ih zamjeni.

Sa samo jednim parom svake od ovih vrsta cipela, vi ćete biti spremni da vladate svijetom. Bez obzira kakva je situacija!

(Nezavisne/youqueen.com)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.