Detorit pobijedio Portland prvi put od 2007.
Foto: NBAE/Getty

NBA

Detorit pobijedio Portland prvi put od 2007.

Košarkaši Detroita pobijedili su noćas posle preokreta na gostujućem terenu Portland sa 120:103 i prekinuli niz od šest poraza u međusobnim duelima u NBA ligi.

Detorit je u poslednju dionicu ušao sa 13 poena zaostatka, ali je jakom završnicom dobio četvrtu četvrtinu sa 41:11. Pistonse su do pobjede predvodili Redži Džekson sa 40 poena, što je njegov rekord karijere, i Andre Dramond sa 29 poena i 27 skokova.

U ekipi Portlanda Demjan Lilard bio je najefikasniji sa 26 poena i 11 skokova, a Si Džej Mekolum dodao je 18 poena.

Detorit je tako pobijedio Portland prvi put od 2007. godine i prekinuo niz od šest poraza u međusobnim duelima.

"Dugo vremena sam trener, ali nikada nisam učestvovao u ovakvoj poslednjoj četvrtini", rekao je trener Detroita Sten Van Gandi.

Detroit je ostvario skor od pet pobjeda i poraza, što je njegov najbolji start od sezone 2007-2008.

Košarkaši Njujorka pobijedili su na svom terenu Los Anđeles Lejkerse sa 99:95. Karmelo Entoni predvodio je Nikse do pobjede sa 24 poena i osam skokova, a Robin Lopes, Hose Kalderon i Lengston Galovej dodali su po 14 poena.

U ekipi iz Los Anđelesa najefikasniji su bili Kobi Brajant i Roj Hibert sa po 18 poena. Brajant je najvjerovatnije odigrao poslednju utakmicu u Medison Skver Gardenu, pošto mu na kraju sezone ističe ugovor i najvjerovatnije će završiti karijeru.

Košarkaši Klivlenda pobijedili su na svom terenu Indijanu sa 101:97 i ostvarili šestu uzastopnu pobjedu. Kavalirse je do pobjede predvodio Lebron Džejms sa 29 poena, a dobru partiju prikazao je i Kevin Lav sa 22 poena i 19 skokova.

U ekipi Indijane, koja četiri minuta nije postigla koš otkako je povela sa 90:88, Pol Džordž bio je najefikasniji sa 32 poena i 11 skokova.

Košarkaši Oklahome pobijedili su Finiks sa 124:103 i prekinuli niz od tri poraza, a Majami je pobijedio Toronto sa 96:76.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.