Vlada usvojila Informaciju o finansiranju organizacije Samita lidera zemalja Zapadnog Balkana
/ GOV.NE

Vlada usvojila Informaciju o finansiranju organizacije Samita lidera zemalja Zapadnog Balkana

Vlada Crne Gore je razmotrila i usvojila Informaciju o organizaciji Samita lidera zemalja Zapadnog Balkana (WB6) o Planu rasta, koji će biti održan 15. i 16. maja 2024. godine u Kotoru.

- Vlada je 11. maja 2024. godine na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, usvojila Informaciju o finansiranju organizacije Samita lidera zemalja Zapadnog Balkana (WB6) o Planu rasta, koji će biti održan 15. i 16. maja 2024. godine u Kotoru - navode u saopštenju Vlade.

Kako je, između ostalog, navedeno u predmetnoj Informaciji, učesnici Samita 15. i 16. maja su lideri zemalja Zapadnog Balkana, zatim ministri evropskih poslova i finansija, sa saradnicima, predstavnici Evropske komisije kao i predstavnici preko petnaest partnerskih organizacija.

Na događaju su, osim lidera i ministara, pozvane i partnerske organizacije, kao što su Regional Cooperation Council, Evropska banka za obnovu i razvoj, Evropska investiciona banka, Svjetska Banka, Transportna zajednica, Atlantski savez, Energetska zajednica, Fondacija za otvoreno društvo, Respa, GIZ, visoki predstavnici Evropske Komisije i drugi.

Sastanak lidera Zapadnog Balkana održaće se u hotelu Hyatt Blue Bay Kotor, kojem će pored lidera, prisustvovati i ministri evropskih poslova i finansija zemalja Zapadnog Balkana i predstavnici partnerskih organizacija.

Sredstva potrebna za finansiranje organizacije Samita lidera zemalja Zapadnog Balkana (WB6) o Planu rasta, koji će biti održan 15. i 16. maja 2024. godine u Kotoru, obezbijediće se preusmjeravanjem sredstava iz Tekuće budžetske rezerve, u ukupnom iznosu od 54.000,00 €, na potrošačke jedinice: Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore i Ministarstvo evropskih 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.