Mandić sa Dodikom i Vučevićem na obilježavanju Dana sjećanja u Jasenovcu

Mandić sa Dodikom i Vučevićem na obilježavanju Dana sjećanja u Jasenovcu

Polaganjem vijenaca i cvijeća u Spomen-području Donja Gradina obilježen je Dan sjećanja na žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac, prenose Nezavisne.

Mandić, kako je saopšteno iz Kabineta Skupštine, boravi u zvaničnoj posjeti Banja Luci, na poziv predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika i zato prisustvuje obilježavanju Dana sjećanja na žrtve genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Vijence su, pored Mandića, položili i Milorad Dodik predsjednik bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska, Željka Cvijanović, članica Predsjedništva BiH te Radovan Višković premijer Srpske, Miloš Vučević premijer Srbije.

Vijence i cvijeće su položili i ministri u Vladi Srpske i Srbije, kao i predstavnici i delegacije Jevrejske i Romske zajednica Srpske i Srbije, bivši logoraši iz Drugog svjetskog rata, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, prestavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH, nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, i drugi.

Dan sjećanja obilježava se povodom oslobađanja ustaškog logora Jasenovac, jednog od najvećih logora smrti u Evropi tokom Drugog svjetskog rata.

Logor Jasenovac formiran je u avgustu 1941. godine i bio je aktivan do aprila 1945. godine, kada su logoraši organizovali proboj u pokušaju da se spasu.

Kroz njega su prošle i u njemu stradale stotine hiljada Srba, Jevreja, Roma i antifašista drugih nacionalnosti.

Izvor:Mportal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.