Turkish Airlines u aprilu prevezao sedam miliona putnika

TURSKI NACIONALNI AVIO-PREVOZNIK

Turkish Airlines u aprilu prevezao sedam miliona putnika

Turski nacionalni avio-prevoznik, Turkish Airlines, prevezao je u aprilu sedam miliona putnika, što je povećanje od 6,9 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

 

Kako se navodi u saopštenju turske platforme za javno objavljivanje podataka, avio-prevoznik je zabilježio povećanje broja putnika na međunarodnim linijama od 4,5 odsto, dostigavši 4,3 miliona u aprilu, dok je broj domaćih putnika povećan 11 odsto na 2,8 miliona u istom periodu, javlja agencija Anadolija.

Faktor opterećenja, ili popunjenost sjedišta, povećan je na 80,7 odsto tokom prošlog mjeseca i to 86,5 na domaćim letovima i 80 odsto na međunarodnim, prenosi Biznisinfo.

Količina tereta i pošte koju je kompanija prevezla povećana je 34,4 odsto na godišnjem nivou na 162,48 hiljada tona.

U periodu od januara so kraja aprila, avio-kompanija je prevezla 25,5 miliona putnika, što predstavlja rast od osam odsto u odnosu na prošlu godinu.

“Popunjenost sjedišta dostigla je 80,5 odsto u prva četiri mjeseca ove godine“, navodi se u saopštenju.

Prevezeni teret i pošta povećani su 35,1 odsto na oko 640,04 hiljade tona.

Turkish Airlines leti na 341 destinaciju sa svojom flotom od 455 aviona, uključujući putničke i teretne avione.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.